Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın toplantısı düzenledi.
İşte Avcı’nın yaptığı açıklamalar:
"Pedro, yarın sağda mı, solda mı başlar bilmiyorum"
"Douglas sakatlanınca Rebocho'ya 'sağ bek oynar mısın?' diye sorduk. Ancak daha sonra Douglas devam etti. Pedro 'da 'Oynarım' dedi. Pedro Rebocho'nun insan kalitesi çok yüksek, iyi bir profesyonel, son derece iyi çalışıyor. Sadece onun performansıyla değil yerindeki oyuncunun da performansıyla değerlendirmek gerekiyor. Her zaman hazır ve kaliteli bir oyuncu Pedro. Yarın sağda mı solda mı başlar bilmiyorum ama umarım çok iyi performans sergiler."
"Yarın 21. veya 22. farklı oyuncu 11'de forma giyecek"
"Sezon başından beri 11. maçımız sanırım, yarın 21. veya 22. farklı oyuncu 11'de forma giyecek. Bu kadar fazla olmaması gerekiyor, Bir takımda 8-9 oyuncunun yeri sabit olmalı.Braga daha önce karşılaştığım, savunmada ve hücumda organizasyonları olan, beraber hareket edebilen bir takım. Yarın bizim de tekrar ivme kazanabilmemiz için taraftarımızın önünde oyuncu grubumuzla en iyisini yapmalıyız. Kulüp içinde değişen durumla beraber en iyisini yapıp ivme kazanmalıyız. Antrenman sonrası sağlıkla ilgili en iyi bilgileri alıp pazara kadar da aynısını yaparak iki maça da en iyi kadroyu çıkarmaya çalışacağız."
-Sakatlık açıklaması-
"Bütün verileri kullanıyoruz. Antrenmanları nabızlara kadar takip edip gösterilen dinlenme aralığına göre ikinci çalışmayı yapıyoruz. Sakatlıkların bir geçmişi olabilir, darbe ve zeminden de olabilir. Son maçtaki ikisinden biri darbe, Burak'ınki sabahtan kalmıştı. Bu kadar üst üste gelmesi kötü. Dorukhan gibi bu kadar iyi çalışan ve kendine bakan bir oyuncunun bu sakatlığı yaşamasına talihsizlik diyebilirsin. Bunlarla ilgili çok hassasız. Geldiğimden beri adım adım teknolojik yatırım yapıyorum. Bugün bilimden ve teknolojiden yararlanmadan hareket edemezsin dünyada. Gözlemle de hareket edersin ama duygularla olmaz. Caner'in de grade 1'i var ama oynamaya devam ediyor, bazı oyuncuların ağrı eşiği düşük oluyor ve aynı durumda oynayamıyor. Antrenmanlardaki verilere ve planlara göre hareket ediliyor. Beşiktaş'ın seyircisiyle kazanma isteği oyuncuyu daha fazla zorluyor ama tamamen adale çekmeleri değil. Dorukhan'a bunu diyemezsin. Gökhan'ın elinin kırılması, Burak'ın ayağı çatlaması veriyle anlatılmaz. Bu bir şanssızlık mı, bir teknik adamın 5 senede yaşayacağı şeyi 5 ayda yaşamak mı bilemiyorum. Bunlarla yaşayamayız, düzelteceğiz. Benim kariyerim mevcut oyuncudan maksimum verimi almaya çalışmakla geçti. Sezon başından bu yana ismini de verdiğim 5 genç oyuncu bizimle devam ediyorlar. Çok iyi gelişim gösteriyorlar. Belki yarın, belki yarından da yakın formayı giyecekler."
"Basındaki sözleri için teşekkür ediyorum"
"Benim çok alışım olmadığım seçim ve yönetim değişimini buradaki 5 ayım içinde yaşamış bulunuyorum. Sayın Fikret Orman'a samimiyeti ve yarattığı çalışma ortamı ve beni buraya getiren teklifi yaptığı için teşekkür ederim. Yeni yönetim, Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi benim 10 senedir tanıştığım, saygı duyduğum, karşılıklı sevgi ve saygımıza inandığım bir isim. Basındaki sözleri için teşekkür ediyorum. Saha içi ve dışı tüm problemleri çözmeye uğraşıyorlar, teşekkür ediyorum. Biz de saha içinde tüm problemleri çözmek için 24 saatimizi veriyorum. Başkanımızın hem seçildiği gün hem dün söylediği samimi duygular için net olarak teşekkür ediyorum."
"Hiçbir şekilde hayallerimden vazgeçmedim"
"Mücadeleden hiç kaçmadım, hiç vazgeçmedim. Buraya imza atarken çok heyecanlıydım, heyecanımdan hiçbir şey kaybetmedim, hiçbir şekilde hayallerimden vazgeçmedim. Abdullah Avcı'nın devamlılıkta neler yapabileceğini hepiniz biliyorsunuz. Önceki yönetimle olduğu gibi yeni yönetimle de oyuncu grubumuzla birlikte mücadelemizi asla vazeçmeden sürdüreceğiz."
"Adem Ljajic dönüş yapacaktır, yetenekli bir oyuncu"
"Sadece Adem'in üzerinden gidemeyiz, özel oyuncu olduğu için beklenti epey fazla. Milli takım performansı çok iyiydi. Adem bana 'Takım kötü ben de kötüyüm' demedi, 'Ben de performansımdan memnun değilim' dedi bana. Adem dönüş yapacaktır, yetenekli bir oyuncu. Biz nasıl özveriliysek herkes aynısını yapmalıdır. 1-2 maçlık galibiyet, duyguları çok daha farklı bir yere götürecektir diye düşünüyorum"
"Bir maça 'Tamam mı, devam mı?' diye bakarsan..."
"Hiçbir şeye 'Tamam mı, devam mı?' diye bakılmaz. Hayat sana bir gün sonra yeni bir fırsat da yeni bir maç da sunuyor. Bir maça 'Tamam mı, devam mı?' diye bakarsan kaybı daha büyük olur. Biz saha içindeki oyun aklımıza bakmalıyız, bu iş tamamen duygularla oynanmaz. İstatistiklerin seninle olmasının hiçbir anlamı olmaz. Pasın şiddetini, kalitesini ayarlayamıyorsan istatistik istediğin kadar seninle olsun. Wolves bize karşı bir kere geldi, taçtan golü yedik, istatistikleri yoktu. 3 gün sonra Premier Leuge'de City'yi yendiler."
"280 antrenmanın 279'una çıkmış bir oyuncu"
"Savunmanın iyi olması için takım savunmasının da çok iyi olması gerekir. Bireysel performanslardan önce buna bakılmalıdır. Necip tartışılan bir oyuncuyken 280 antrenmanın 279'una çıkmış bir oyuncu. Mevkisi tartışılabilir ama çıktığında her şeyini veren bir oyuncu"
"Roco, ilk 11'de olacak"
"Roco sezon başı çalışmalarında bana bir şeyler hayal ettirdi ama sakatlıkları nedeniyle fiziksel olarak da geri gitti. Maç eksiği var ama fiziksel olarak iyi durumda, ilk 11'de olacak. Yarın Erdoğan'ı oynatsam, 'Roco neden oynamadı? O kadar para veriliyor' denecek, Roco oynasa 'Erdoğan neden yok?' denecek."
Haber Kaynağı: ortacizgi.com