Beşiktaş, stadyum isim hakkı ve reklam gelirleri kapsamında Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş) ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Siyah-beyazlı kulüp tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde, sözleşmenin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.
Açıklamaya göre, 2026-2027 sezonundan itibaren yürürlüğe girecek anlaşma üç sezonluk dönemi kapsıyor. 2026/27, 2027/28 ve 2028/29 sezonlarını içeren sözleşmenin toplam bedelinin 1,18 milyar TL + KDV olduğu ve bu tutarın tamamının peşin olarak ödeneceği belirtildi.
Sözleşmede ayrıca performansa dayalı ek kazanç maddeleri de yer aldı. Buna göre belirlenen başarı kriterlerinin karşılanması durumunda, 2026-2027 sezonu için 51,2 milyon TL + KDV tutarında başarı primi ödenecek. Sonraki sezonlarda ise bu prim miktarı, bir önceki yılın tutarına Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yıllık TÜFE oranı eklenerek artırılacak.
Kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şirketimiz ile Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş) arasında, 2026-2027 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere üç sezonu kapsayan stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalanmıştır. 2026/27, 2027/28 ve 2028/29 sezonlarına ilişkin sözleşme bedeli toplam 1,18 milyar TL + KDV olup, tutarın tamamı peşin olarak ödenecektir. Ayrıca, sözleşmede belirtilen başarı şartlarının gerçekleşmesi halinde, 2026-2027 sezonu için 51,2 milyon TL + KDV tutarında başarı primi ödenecek; izleyen sezonlarda başarı primi tutarı, bir önceki sezon primine TÜİK tarafından açıklanan yıllık TÜFE oranı eklenerek belirlenecektir.”
Haber kaynağı: Ortaçizgi