SÖZLEŞMESİ 2027’DE BİTİYOR
Belçika Milli Takımı’nda da forma giyen Wout Faes, Leicester City ile Haziran 2027’ye kadar sözleşmeli.
2026 Dünya Kupası öncesi daha fazla süre almak isteyen oyuncunun, daha çok göz önünde olacağı bir takıma gitmeye olumlu baktığı belirtildi.
Beşiktaş’ın, 14 milyon euro piyasa değerine sahip Faes için satın alma opsiyonlu kiralama formülünü değerlendirdiği aktarıldı.
Siyah-beyazlıların kısa süre içinde Leicester City ile temasa geçmesi, Ocak ayında ise resmi görüşmeleri başlatması bekleniyor.
LEICESTER CITY’DE KRİZ: SATIŞA SICAKLAR
İngiltere Championship’te 15 maçta aldığı sonuçlarla 12. sırada bulunan Leicester City, Premier Lig’e dönüş konusunda zorlanıyor.
Ayrıca ekonomik problemleri bulunan İngiliz ekibinin, oyuncu satışına sıcak baktığı ifade ediliyor.
Beşiktaş’ın da Faes transferinde bu durumu avantaja çevirmek istediği öne sürüldü.
NDIDI, FAES İÇİN REFERANS OLACAK
Sezon başında Leicester’dan Wilfred Ndidi’yi kadrosuna katan Beşiktaş, bu transferde önemli bir avantaj elde etmiş durumda.
Faes’in, Ndidi ile birlikte Leicester’da oynamış olması nedeniyle Beşiktaş’a gelmeye sıcak baktığı iddia edildi.
DEFANSTA ÇOK YÖNLÜ VE GÜÇLÜ
Faes, hem Leicester City’de hem de Belçika Milli Takımı’nda güçlü savunma performansıyla dikkat çekiyor.
Sağ ve sol stoper oynayabiliyor.
İki ayağını da etkili kullanabiliyor.
Hava toplarında çok başarılı.
Premier Lig’den de takip edilen tecrübeli stoperin hedefi, yeniden Avrupa’da üst düzey bir seviyeye çıkmak.
Haber Kaynağı: Sabah