Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın, hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu’na giderek Galatasaray derbisinde yaşananlarla ilgili bir görüşme gerçekleştirmeyi planladığı öğrenildi.
Siyah-beyazlı yönetimin özellikle VAR sistemiyle ilgili yaşanan gelişmeler konusunda federasyona rahatsızlıklarını ileteceği belirtildi.
Serdal Adalı, Galatasaray derbisi öncesinde de federasyona giderek hakem yönetimleri konusunda görüşlerini dile getirmişti.
Ancak derbide yaşananların ardından Beşiktaş yönetiminin yeniden TFF ile bir araya gelme kararı aldığı ifade edildi.
Gelen bilgilere göre Adalı ve beraberindeki heyetin federasyonla kapsamlı bir toplantı yapacağı ve özellikle VAR sisteminde görev alan hakemlerle ilgili duyulan rahatsızlığın aktarılacağı belirtildi.
Başkan Adalı’nın bu adımı yalnızca Beşiktaş için değil, diğer kulüplerin de benzer sorunlar yaşamaması adına atacağı öğrenildi.
VAR kayıtları istendi
Öte yandan Beşiktaş Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Galatasaray maçının VAR odası ve odanın bulunduğu koridorun kamera kayıtlarını talep etti.
Kulüpten yapılan yazılı açıklamada şu sorular yöneltildi:
“Portekizli VAR eğitmenleri, maç esnasında VAR odasında yer almakta mıdır?
Eğer VAR odasında yer alıyorlarsa karar verme süreçlerine dahil oluyorlar mıdır?
Eğitmen adı altında görev yaptıkları söylenen Portekizli eğitmenlerin maç esnasında orada olmalarını gerektiren federasyonda herhangi bir görevleri var mıdır?”
“Şeffaf ve adil…”
Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:
“VAR merkezinin içinde veya koridorunda, maç oynandığı sırada orada bulunmaması gereken kişi veya kişiler var mıdır? Şeffaf ve adil bir yönetim sözüyle göreve gelen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi’nin sorularımıza hemen cevap vermesi elzemdir. Beşiktaş JK olarak; Galatasaray’la oynadığımız müsabakanın VAR odası ve odanın bulunduğu koridorun kamera kayıtlarının tarafımızla paylaşmasını talep eder, bu talebimizi Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Haber kaynağı: Fanatik